Långa och breda: Första beställningarna

De första beställningarna på långa och breda golvplank kom för några veckor sedan. Den ena beställningen gäller 4,6 m långa furuplankor och den andra 3,5 m långa kilsågade ekplankor. Bilder och filmklipp nedan visar vad som hänt sedan dess.

Nysågad fura

Nysågad ek

Ekstockar

Nysågade ekplank

Allt det nysågade virket ligger nu i den nya torken. Den är så ny att den inte är helt klar. Det saknas några installationsarbeten, rördragning för värme och inkoppling av styrsystem. Men det gör inget för det fuktiga virket behöver frilufttorkas ett tag i den apriltorra luften. Cirkulationsfläktarna är inkopplade och körs på dagtid, det kallas forcerad friluftstorkning.

Torken klarar upp till 6 m långa plankor. Detta är styrsystemet med Raspberry Pi enkortsdator, reläbox och utgång för 1-wire sensorer för fukt och temperatur.

 

Dela:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.