Mångfald av leveranser

Maj månad har varit makalöst vacker här i Göinge. Här är en bild på de gamla äppelträden och några ekar i beteshagen.

Ängavången ek och fruktodling

Samtidigt har det varit fullt upp med jobb och många leveranser från Ängavången Ekgolv. Leveranser av helt olika karaktär.

Långa och breda ekplank

Här är de första långa koniskt sågade ekplanken klara från hyveln. Containern med spill fylls ganska snabbt med bränne som kommer till användning för att värma virkestorken vid nästa omgång

Första långa och breda ekplanken

Golvvärme

Här pågår inläggning av tiljegolv blandade bredder, 108, 135, 180 och den nya extra breda 245 mm. Denna gammeldags stil passar bra i den gamla fina gården utanför Knislinge. Samtidigt blir det ett modernt golv med värme. Aluminiumplåtarna fördelar värmen under trägolvet och skruvarna dras helt enkelt genom plåtarna.

Läggning av ängavången ekgolv på golvvärme

Inköp

Ökad försäljning kräver också ökade inköp av ek. Det är svårt att få tag i ek av tillräckligt god kvalitet och vi måste ibland acceptera mittemellan-kvalitet som i denna virkeslava. Träet är fint med bara lite kvistar men ännu grövre stockar hade varit att föredra. Ek till Ängavången Ekgolv

Väldens finaste ek

Vi köper bara av den fina Göinge-eken, väldens finaste ek enligt många. En av dem är Johan Barnekow på Sinclairsholms gods. Filmen här nedan visar när vi legosågar grov ek i godsets stora bandsågverk.

En annan leverans:

Ängavången ek till Grythyttan

Reservdelar till en Grythyttan grupp klassiska utemöbler. Nya brädor i ek till både stolar och bord.

 

 

 

Det afrikanska virket

har kommit till användning på flera sätt. Här är en av de mest lyckade byråerna med både lådfronter och topp i virke från Mozambique. Köparen, jägmästare, skogs- och virkes- nörd och doktorand har själv varit här och komponerat mönstren. Hemma har hon så klart placerat byrån framför en fondtapet med svensk skog. Afrikanskt och svenskt i skön förening.

Byrå med afrikanskt virke

 

Det röda Chanfuta-virket har också blivit ett golv på 23 m2. Ängavången golv av afrikanskt virke

Här ligger några av golvbrädorna på en vagn i snickeriet. När de låg tillsammans så här fick man en föraning om hur fint det kommer att bli. Men fotot förmedlar tyvärr inte detta fullt ut. Jag återkommer med bilder när golvet är klart på plats.

Maffiga lådfronter i ek

till ett nyinrett kök i Stockholms skärgård:

Ängavången ek till kök i Stockholms skärgård

Fronterna är skurna från breda plank och inte stavlimmade. Dimensioner upp till 400 x 800 mm Köket är byggt på IKEA-stommar med lådfronter och diskmaskin-lucka från Ängavången Ekgolv.

Tapasbrädor

till en skogskoncern där vi i familjen är delägare tillsammans med tusentals andra skogsägare. Tapasbrädorna används som kontaktpresenter till kunder runt om i världen. Att Södra är världledande producent av cellulosamassa är nog ganska välkänt. Samtidigt pågår innovation och framtagning av nya prödukter  för en fossilfri framtid. Läs mer här: https://www.sodra.com/sv/om-sodra/innovation/

Tapasbrädor till Södra

Första furuplankan

i en leverans med 38 m2 långa och breda 30 mm tjocka. Lätt att hyvla jämfört med eken. Och doftar gott i hela snickeriet.

 

Dela:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.