Kunder som jobbar själv

Maximal kundanpassning är en av grundbultarna i Ängavången Ekgolv. Ett av flera uttryck för detta är när kunden kommer hit och själv deltar vid sågningen och jobbar i snickeriet.

Det här är Anders Ekstrand, som jobbar med att hyvla golvbrädor av ek från egna skogen. Anders är granne, lövskogsspecialist på Södra och vice ordförande i Ekfrämjandet. Han kom hit med ett parti ekbrädor, upp till 6 meter långa,  som nu torkats i vår nya virkestork. Här hyvlar han färdiga golvbrädor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Huset som Anders och Rosie byggt ligger inbäddat i furuskogen i Furuboda, gränsar till hav och ett naturskyddsområde. Följdriktigt är det byggt med naturliga material, trä och sedumtak.

Anders hus i Furuboda

Så här glad är Anders över sitt ekgolv, som han just i dagarna lagt färdigt. Återstår att laga en del kvisthål, slipa och ytbehandla. Men det jobbet överlåter han till proffs.

Rosie och Anders bjöd på glass och kaffe vid uteplatsen med utsikt över Östersjön, öppet hav ända till Polen.  Vid pratstunden över kaffet hävdade Anders att dagarna med golvjobbet i snickeriet varit några av de mest positiva och lyckliga han någonsin upplevt!  Ska man tro på det, kanske man borde höja hyran för snickeritimmar.

 

Här en annan man som gör det mesta själv, inklusive att bygga huset och tillverka sitt golv i Ängavångens snickeri. Patrik och Vesna bor i Åhus, i samma furuskog som sträcker sig hela vägen från Furuboda, Yngsjö och Åhus.

Patrik har gjort det mesta själv i huset, men golvläggningen har han överlåtit till en golvläggare.

Det är Biblioteksgolvet med sin vackra kraftiga mönstring. Ytbehandlingen är Osmo hårdvaxolja.

 

Så här vackra kvistar hittar man bara i massiva trägolv.

Dela:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.