Vår nya trätorkningskammare

Den gamla torken som vi kört sedan 2005 klarar upp till 4 m långa plank. För att klara längre och för att öka vår kapacitet behövdes en ny. Och den byggde vi i mars.

Den byggdes av sektioner av trä och masonite.

 

Här kommer taket på plats.

 

Isolering av virkestorken med PUR, polyuretan. Det blir tätt och har bättre isoleringsförmåga än frigolit. När rymdgubben var klar och fått av sig dräkten såg det ut såhär.

Rymdmannen kom körandes ända från Trelleborg.

Nu kan vi ta upp till 6 m långa. Och torkprocessen styrs med precision från styrboxen med reläer och en liten Raspberry Pi

Dela:

2 Replies to “Vår nya trätorkningskammare”

  1. Tack för bilderna från bygget! Mycket intressant! Hur stor blev boxen totalt? Har Du räknat på kostnaden för själva lådan? Grattis till ett fint bygge! Skall bli roligt att följa resultaten från första torkningarna.

  2. Spännande! Torkning av lövvirket är min egen utmaning. Finns uppenbarligen en hel del smarta lösningar som kan vara intressanta titta närmare på. Tv får vädrets makter – just idag väldigt gynnsamma – göra nytta och så får jag väl ta en vända till snickerifabriken för att få det möbeltorrt. Sedan kommer ju utmaningen att förvara det möbeltorrt i min gamla kalla ladugård. Kanske en sådan här isolerad låda skulle funka där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.