Polarforskare besöker oss och deltar i jobbet, coolt eller hur?

Trevligt och lite nostalgiskt att göra golv av några ekar som man växt upp tillsammans med. Så resonerade Katarina Gårdfeldt och skickade hit ekstockar från hemmet i Steninge i Halland. Och i fredags var det dags att såga. Katarina kom hit för att vara med.

Här ströar vi de nysågade brädorna och diskuterar olika sätt att göra golv av dem. Katarinas stockar har vi målat med grön färg i ändarna, så att vi kan särskilja hennes brädor i den fortsatta processen med torkning och hyvling.

Som framgår av filmen är det inga perfekta stockar, denna är t ex krokig. Men de har ett vackert mönster och det kan bli ett fint golv. Planen är någon form av rutparkett, där vi delar brädor som dessa i kröken.

Vi erbjuder kunderna att vara med i valfria delar av golvtillverkningen, det är en viktig del i vårt erbjudande och ett sätt att göra Ängavången Ekgolv annorlunda och mer personligt än konkurrenterna.

Dessutom är det väldigt trevligt och lärorikt med dessa träffar. Vi jobbar ju inte hela tiden utan det blir fika- och lunchpauser med tid för samtal. Den här gången fick vi lära oss massor om Arktis, mötet i S:t Petersburg, isbrytaren Oden, expeditioner med mera med mera.

PS1. Katarina är chef på Polarforskningssekretariatet, som du kan läsa mer om här.

PS2. Mötet i St Petersburg hette International Arctic Forum 2019, läs mer här.

Dela:

One Reply to “Polarforskare besöker oss och deltar i jobbet, coolt eller hur?”

  1. Alltid lika kul att se vad som händer hos er! Skeppskatten var väl en fin reklam för skeppsgolv… tyvärr har jag inget skepp…. Ha det gott och kram…Pippi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.