Ängavången Ekgolv har en styrelse som arbetar både operativt och strategiskt. Vi tycker det är en fördel. Om man bara arbetar på en strategisk nivå som de flesta styrelser kan man missa en del där detaljkunskaper behövs. Självklart är det 50% kvinnor och 50% män och vi har både bredd och djup i kompetens från juridik till skogsskötsel och från sågverk och snickeri till arkitektur och digital marknadsföring.

Anna – Jurist och entreprenör som sadlade om och lämnade karriären Stockholm

Anna Odebäck kastade loss från sitt arbete på regeringskansliet, flyttade till Göinge med sin familj och skapade ett eget smyckevarumärke, Shieldmaid. Hennes design är inspirerad av kvinnligt mod. Smyckena är formade som sköldar, sköldar som bars av tusentalets sköldmöer. De vågade ge sig ut på öppet hav och trotsa sina rädslor. Nu ger Anna vidare deras mod till dagens kvinnor genom sina smycken. Vid sidan av sitt eget bolag arbetar Anna som jurist på Advokatbyrå i Kristianstad. Anna bidrar i styrelsen med sin kunskap om företagande, juridik och (digital-) marknadsföring.

 

Emma – Skogsdoktor och flitig gäst i Ängavången

Emma Sandell Festin i styrelsen för Ängavången Ekgolv

Emma Sandell Festin har utbildat sig till jägmästare och ovanpå det doktorerat i skogsskötsel vid SLU i Alnarp. Familjerna Bosrup och Sandell har umgåtts flitigt sedan lång tid tillbaka och med Emma fick Lennart någon att diskutera skog med. De startade tillsammans praktiska försök i Ängavången med nya metoder att sköta skogen, naturnära och med ekodling. Emmas uppgift i styrelsen är bland annat att sprida kunskap om skogsskötsel och knyta kontakter med skogsägare, leverantörer av ek till våra golv. Hållbarhetschef kan man också titulera henne.

Fredrik – Snickerifabrikör och maskinbyggare

Fredrik Larsson med i Ängavången Ekgolv styrelse

Fredrik Larsson är uppvuxen i snickeribranschen, i det företag som hans far skapade och drev upp till framgång: LT-Snickerier i Glimåkra AB. Underleverantör till några av de möbelföretag som fortfarande finns kvar i Sverige. Fredrik utbildade sig till maskinbyggare och kunde tidigt bidra i fabriken med specialmaskiner och smarta lösningar. Precis vad som behövs också för att tillverka breda golvplank med kvalitet, precision och på ett kostnadseffektivt sätt. Fredriks ansvar i styrelsen är produktion och produktionsutveckling. Alla golv produceras på LT-Snickerier, där Fredrik är ägare och chef sedan hans far gick bort för några år sedan.

Lennart – Pensionerad civilingenjör och skogsbonde

Lennart Bosrup styrelseordförande i Ängavången Ekgolv

Lennart Bosrup har haft ett yrkesliv inom verkstadsindustrin i Stockholm och Lund långt från skogen. Men i och med övertagandet av släktgården i Glimåkra föddes skogsintresset och det odlades bl.a. i diskussionerna med Emma som nämnts ovan. Startade Ängavången Ekgolv som enskild firma och är nu efter ombildandet till aktiebolag ordförande i styrelsen. Lennart jobbar med hemsidan och med försäljning.

Maria – Naturintresserad arkitekt

Vi kom i kontakt med Maria Lyth via en kund som anlitar henne till att rita sitt drömhus i Skåne. Vi bjöd in Maria till en exkursion i Ängavången. Både hon och lika naturintresserade sonen kom och lärde sig om naturnära skogsbruk. Maria jobbar på Wingårdhs arkitektkontor i Malmö och har under senaste året ägnat mycket tid att vidareutbilda sig i restaureringskonst på konsthögskolan i Stockholm. Det handlar om att värdera byggnader utifrån arkitektoniska och kulturhistoriska värden. Fastän ny i styrelsen bidrar hon redan stort:

Restaureringskonst: Skönhet, hållbarhet och funktion. Lär mer här.

Tobias – en välkänd Glimåkraprofil

Tobias Bosson medlem i styrelsen Ängavången Ekgolv

Fråga vem som helst i Glimåkra om Tobias Bosson och du får till svar ett brett leende: ”Tobbe, såklart jag känner honom!”. Precis som Fredrik är Tobias uppvuxen i ett litet företag, sågverket som startades av hans farfarsfar, det största i Glimåkra av totalt 7 när det begav sig. Och det som överlevde längst när mindre sågverk lades ner på löpande band. Tobbe var klok nog att sälja sågverket i tid, det var köparen som fick lägga ner. Kändisskapet bygger också på idrotten, ishockey och fotboll som båda är stora i Glimåkra. Kunskapen om sågverk, marknadsföring och ett stort kontaktnät är bara en del av det Tobias tillför i styrelsen.