Besök hos några kunder och Logosol

Äntligen, besök hos några kunder och Logosol. I juni gjorde vi en rundresa  uppåt landet. Kombinerad semester och jobb, 

Här följer några bilder från en nybyggd villa i Djusholm, dit vi levererat både ekgolv och trappa.

Fint golv, fin katt.

Från Djusholm till Östermalm, där Sabina och Thomas har detta fantastiska golv.

Än så länge har vi inte sålt fler golv av denna typ. Folk kanske tycker det är lite extremt. Det intrycket kan man få av bilder som denna. Man behöver se det i verkligheten, det är otroligt vackert.

 

I Härnösand fick Klas Bengtsson och jag ett fantastiskt fint välkomnande på Logosol av Bengt-Olov Byström, grundare och huvudägare i företaget.

Bengt-Olof stöttar på olika sätt projektet för träförädling i Mozambique. Bland annat genom att testa fram metoder och lämpliga produkter. Här visar han upp fiskbensparkett, här i björk men i Mozambique lämpligen i Msasa. Parketten är gjord i Logosols hyvel och i en prototyp till en ny maskin som Bengt-Olof utvecklat.

Läs mer om projektet i Mozambique här.

 Diego Elustondo, forskare på Luleå Tekniska Universitet kom från Skellefteå för att möta mig och Klas. Diego är expert på trätorkningsteknik och bistår Klas och hans projekt att utveckla enkel, billig utrustning för trätorkning i Mozambique. Prototyp finns i Härnösand och i den har björken på föregående bild torkats. Mycket spännande och intressant även för Ängavången Ekgolv.

 

 

 Till sist en video där Klas Bengtsson förklarar varför lokal förädling av världens skogar är en väg ut ur fattigdom för många.

 

PS Vi körde vidare till Jämtland, Gunnel och jag. Ost, tunnbröd och mylta, jämtarna är mästare på mathantverk. När det gäller getmesen blev de dock slagna av Ångermanland. Meåfors Getgårds mese är faktiskt ännu godare än den från Skärvången. Men det var semester och har inget med trägolv att göra. DS.

Dela:

2 Replies to “Besök hos några kunder och Logosol”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.