Gammeldags golv i ett fint gammalt hus

“Vad kan ni rekommendera till ett sekelskifteshus?”

Det var frågan vi fick av kunden. Efter att ha kopplat in Tomas Nord, en av de mest erfarna golvläggarna vi känner, så föll valet på golvplank i gammal stil: Långa plank, alla med olika bredd och avdelat med en så kallad “Generalbräda”Ekplank med generalbräda

Förr i tiden la man gärna golvplankorna hela vägen från vägg till vägg. Blev det för långt, över 5-6 meter, så delade man av på tvären med en bräda. Den kallades Generalbräda har vi fått lära av Tomas, som lagt golvet i sekelskiftesvillan i Bjärred. Han gjorde en liten fas på varje planka så att de framträder tydligt med sina olika bredder.

Ekgolv med livligt mönster

Golvet har ett livligt mönster med ljusa böljande stråk.

Huset, ett unikt trähus, med formidabel utsikt mot Öresund och Malmö.

 

PS. Tomas Nord, Parkett- och golvläggare i tredje generationen. Företaget heter Golvtjänst Nord & Söner i Degeberga. Tomas är nybliven pensionär, sonen Fredrik har tagit över. Men när det är riktigt spännande golvprojekt, så går det att övertala Tomas att vara med och med sin erfarenhet hjälpa till.

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.