Vårt skogsbruk uppmärksammas och prisas

Under den senaste tiden har vårt naturnära skogsbruk uppmärksammats på flera sätt. Det började 6 april med ett besök från SLU i Alnarp.

På SLU, som bedriver utbildning i skogskunskap, måste man som på andra håll sköta utbildningen på distans. Jörg Brunet och Magnus Löf kom därför på besök till Bosarp och Ängavången för att spela in en film som ska användas inom Masters-utbildningen Euroforester. Det är en utbildning med många deltagare från andra länder och sponsras av Skogssällskapet och IKEA. Läs mer här: https://www.skogssallskapet.se/…/2017-06-13…
Med som filmare och regissör var doktoranden Andis Zvirgzdins, en av många internationella studenter på SLU Alnarp.
Det känns verkligen hedrande att få vara med på ett hörn och utbilda unga skogsentusiaster. Det är också vid SLU i Alnarp som Emma Sandell Festin, vår styrelsemedlem och medansvarig för Bosarpsmodellen, har utbildat sig och doktorerat.

Ängavången

Här syns Jörg och Magnus vid vår fina tvilling-ek, som ofta används för att rama in ett foto, som här nedan vid en av exkursionerna i höstas.

Den 28 maj var det dags för en vår-exkursion, denna gång främst med arkitekter, som intresserat lyssnade på Emma och Lennart när de beskriver skogsbruk enligt Bosarpsmodellen:

Ängavången visas upp

Efter att avslutningsvis ha tittat in i vårt blivande “Showroom” på gården, ställde alla upp på en gruppbild:

Exkursion i Ängavången

Syftet med exkursionerna är dubbelriktat: 1. Att marknadsföra vår trägolv med hjälp av skogen för arkitekter och kunder. 2. Att marknadsföra vår skogsbruksmodell för skogsägare och virkesleverantörer.

En bekräftelse på att det fungerar fick vi samma kväll, då Lennart hedrades av Naturskyddsföreningen och fick motta (digitalt förstås) deras skogspris för 2021.

Jonas Rudberg, Naturskyddsföreningen till vänster kom idag 17 juni med priset en nattskärra snidad i lind av konstnären Kenneth Derlow. Lennart passade på att visa skogen och berätta om skötselmodellen.

Pressmeddelande finns här

Hur gick det då med filmen till skogs-studenterna? Jo, enligt Magnus Löf gillades den skarpt och därför har vi lagt upp den på YouTube, så att även andra kan studera skötsel av blandskog enligt Bosarpsmodellen:

Vi avslutar med en bild från exkursionen:

Exkursion i Ängavången

 

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.